Τελικά αποτελέσματα 2018-2019

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με την κατάκτηση τίτλου για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την σαιζόν στα τμήματα υποδομής.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Κ17 τερμάτισε εύκολα 1ος στον όμιλο του και επικράτησε επί του ΠΑΟΚ στον τελικό για να στεφθεί πρωταθλητής Κ17 για 6η φορά στην ιστορία του, έχοντας πλέον κατακτήσει περισσότερους τίτλους απ' ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί.

Ο Ολυμπιακός Κ15 παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός και πέρασε στη τελική φάση όπου και αποκλείστηκε, ενώ η ομάδα Κ19 τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός παραμένει πολυνίκης σύλλογος τόσο στο σύνολο των τμημάτων υποδομής με 14 πρωταθλήματα, όσο και στα επιμέρους πρωταθλήματα Κ19 και Κ17.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

Η εξαιρετική δουλειά στο τμήμα της καλαθόσφαιρας συνεχίστηκε για ακόμα μία χρονιά, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ εφήβων και να κάνει το back-to-back στο πρωτάθλημα Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία και των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων, με τους παίδες να φθάνουν μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ, και τους παμπαίδες να συμμετέχουν στο F5.

Τα αλματώδη βήματα προόδου συνεχίστηκαν στο -σχετικά- νεοσύστατο τμήμα γυναικών. Στις κορασίδες οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν την τρίτη θέση και έγιναν η πρώτη ομάδα του τμήματος, σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, που κατακτά μετάλλιο στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΝΑ.

Στις παγκορασίδες η ομάδα είχε θετική παρουσία τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ στις νεανίδες ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παρουσιασθεί ανταγωνιστικός.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι μεγάλες επιτυχίες συνεχίστηκαν στο τμήμα της πετόσφαιρας, με τον πολυνίκη στην ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων Ολυμπιακό να επιστρέφει στο θρόνο του πρωταθλητή μετά από τέσσερα χρόνια, πανηγυρίζοντας το 13ο του πρωτάθλημα και την 18η συνεχόμενη χρονιά που τερματίζει εντός της πρώτης τριάδας. 

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, και στα αγόρια και στα κορίτσια, κατακτώντας επίσης το τέταρτο του πρωτάθλημα στις νεανίδες και το τρίτο στις παγκορασίδες. Στους παίδες έφθασε μέχρι τον τελικό, στις κορασίδες τερμάτισε στην 4η θέση και στους παμπαίδες στην τρίτη. Με το πρωτάθλημα στις νεανίδες, ο Ολυμπιακός είναι πλέον πολυνίκης στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΣΠΕΔΑ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός των παγκορασίδων.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δεν μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι επιτυχίες από τις ακαδημίες της υδατοσφαίρισης, με τον Ολυμπιακό να περνάει στην τελική φάση και των οκτώ ηλικιακών κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών και να κατακτά τίτλο για 8η συνεχόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής κορασίδων για 3η φορά στην ιστορία του επικρατώντας της Βουλιαγμένης στον τελικό.

Στις νέες γυναίκες και στους παίδες οι Πειραιώτες φθάσανε μέχρι τον τελικό, ενώ κατέκτησαν την τέταρτη θέση στους έφηβους και την τρίτη στις νεανίδες. Στους νέους άνδρες ο Ολυμπιακός έμεινε στην 6η θέση, στους μίνι παίδες περιορίστηκε στην 9η, ενώ στο πρωτάθλημα τον μίνι κορασίδων τερμάτισε 5ος παραμένοντας ωστόσο πολυνίκης μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου.

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στο μοναδικό τμήμα υποδομής της χειροσφαίρισης, αυτό τον εφήβων, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τόσο το πρώτο πρωτάθλημα ΕΣΧΑ της ιστορίας του όσο και το πανελλήνιο πρωτάθλημα! Μια τεράστια επιτυχία που οδήγησε τον Ερασιτέχνη να ανακοινώσει την έναρξη της λειτουργίας δύο ακόμα ηλικιακών τμημάτων, για νέους άνδρες και για παίδες.

Σχόλια